Der findes en lang række af værktøjer, der kan anvendes indenfor ledelse. For de fleste ledere ligger udfordringen dog ikke i at få de rigtige værktøjer, men i at anvende værktøjerne og få dem implementeret, så de bliver en naturlig del af den daglige værktøjskasse.

For at få virksomhedens visioner til at hænge sammen med medarbejdernes adfærd, kræver det, at de strategier og handlingsplaner, der er lavet, de udføres i konkrete handlinger sammen med medarbejderne. Dette kræver en stor fleksibilitet hos lederen, der både skal jonglere med de daglige arbejdsopgaver og med sine medarbejdere, der kan have forskellige forudsætninger for at udføre deres arbejde. Derfor har lederen brug for værktøjer indenfor:

- Coaching
- Forhandling
- Kommunikation og konflikthåndtering
- Læringspriocesser
- Medarbejdersamtaler
- Målstyring
- Personligt lederskab og gennemslagskraft
- Udviklingsprocesser

Uanset hvor mange værktøjer, som lederen er i besiddelse af, er det i sidste ende disse to faktorer, der afgøre, om lederen har forudsætninger for at skabe resultaterne eller ej:

- Personens adfærd
- Personens mindset

Både jeg om mine samarbejdspartnere hos Blachman, vi har set det igen og igen. Ledelseværktøjerne bliver ofte ikke anvendt, hvis man kun fortæller lederen, hvad det er han/hun skal gøre. For at skabe resultater, skal der trænes. Lederens holdninger og handlinger skal udfordres, så han/hun ændrer sin adfærd og sin indstilling til, hvilke resultater, der er mulige at skabe i samarbejde med medarbejderne. Træningen kan ske i ledergrupper eller den kan foregå igennem et personligt coachingforløb, hvor det sættes fokus på den enkelte leder.

B2B Ledelsesudvikling

Derfor bruger vi ikke lange timer foran en whiteboard tavle. Vi smøger ærmerne op og går i gang med at træne, så teorierne og værktøjerne kommer ind på rygraden. Vi arbejder med de mål, udfordringer og/eller problemstillinger, som lederen står overfor i hverdagen.

Ring på 50 577 775 og få et uforpligtende besøg af mig eller en af mine samarbejdspartnere. Vi giver gerne et bud på, hvordan I udvikler de egenskaber, der er afgørende for, om I skaber resultaterne eller ej.Til toppen