Vi lever i en kultur, hvor mange har lært, at de skal knokle på, hvis de VIRKELIG vil være dygtige og succesfulde i deres arbejde. De har lært, at hvis de er dedikeret, motiveret, og hvis de arbejder mere, end de timer de er ansat til at arbejde, så kan de (næsten) være sikker på, at de bliver opfattet som gode, succesfulde og loyale medarbejdere med en god arbejdsmoral.

Da jeg startede med at træne og coache medarbejdere, ledere og chefer i 1997, var der mange, der ikke vidste, hvad en coach var. Alligevel var de fleste sikre på, at de ikke havde brug for en coach, for hvis de havde brug for hjælp, var det et svaghedstegn, der fortalte omverdenen, at de ikke var dygtige nok til deres arbejde.

I årene før finanskrisen nød mange af os godt af de gode tider. For mange blev det til flere penge og et fokus på det psykiske arbejdsmiljø, der gjorde, at flere og flere virksomheder begyndte at prioritere og bruge penge på udvikling af deres medarbejdere.

For en lille måneds tid siden blev jeg kontaktet af en af mine kunder, der lige var blevet sagt op i det firma, hun arbejdede for. Hun har igennem mange år elsket at arbejde i det firma, hun var ansat i, og som leder var hun respekteret og elsket af hendes medarbejdere.

Igennem de sidste mange år har det været en stor stigning i mennesker, der gerne vil lære sig selv bedre at kende. Nogle vil gerne forstå, hvorfor de gør, som de gør, andre vil gerne slippe af med noget af det, de føler, der begrænser dem, ligesom der også er dem, der udvikler sig selv, for at de kan udleve deres fulde potentiale.

Igennem de sidste mange år er der i erhvervslivet brugt mange ressourcer på at træne, undervise og coache tusindvis af mennesker, så de kan yde mere. Der er brugt oceaner af ressourcer på at lære folk meditation og mindfullness, så de kan være mere i balance med sig selv, og alligevel bruger mange ikke den viden, de har.

Dengang jeg var barn, var der mange der både røg og drak i deres bil, når de (uden sikkerhedsele) var ude at køre en tur. Man hældte gladeligt mange liter ukrudtsbekæmpelse i jorden for at bekæmpe ukrudtet i sin have, imens der var ledere på virksomheder rundt omkring i landet, der råbet deres medarbejdere lige ind i hovedet, hvis de ikke lige gjorde det, de fik besked på.

Igennem de sidste 20 år har jeg gang på gang lagt øre til ledere, chefer og direktører, der gerne ville have deres medarbejdere til at levere bedre resultater, men hvis de skulle afsætte tid og økonomi af til det, kunne de fleste af dem godt nøjes med et motiverende indspark af en times varighed eller to.

De fleste af os står overfor flere og flere forandringer i hverdagen. Vi bliver bombarderet med informationer og muligheder, der gør, at mange mennesker og mange virksomheder får mere og mere svært ved at finde ud af, hvad det er, de skal gøre.

Vi lever i en tid med store forandringer. Den tid hvor vi kunne få et arbejde og tro, at vi kunne blive i den samme arbejdsfunktion og lave de samme ting i 25 år uden forandringer, er for længst forbi.

Nøj hvor har jeg mødt mange mennesker igennem mit liv, der har hængt fast i deres fortid.

Igennem de sidste 20 år har jeg i forbindelse med min undervisning mødt mange mennesker, der gerne ville opnå deres mål, udnytte deres fulde potentiale eller ændre nogle af deres vaner.

Der er ikke noget tidspunkt i menneskehedens historie, hvor der har været lige så store forandringer, som dem vi har været igennem fra andenverdenskrig og indtil i dag. Mange af de ting vi tog for givet for bare få år siden har ændret sig.

Danmark er et velfærdssamfund. Ihvertfald hvis man skal tro de politikere, vi har valgt ind på Christiansborg. Velfærd stammer fra gammel nordisk "at fare vel", der betyder, at man har en god rejse, men hvor god har rejsen egentlig været de sidste mange år?

Vi lever i paradoksernes tid. Aldrig har vi haft så mange penge imellem hænderne, som vi har i øjeblikket, vi har vundet titlen som verdens lykkeligeste befolkning flere gange og alligevel er der flere og flere, der går ned på grund af stress, press og mangel på energi.Artikel i ALT for damerne. Juni 2017

I forbindelse med en seks siders artikel om, hvordan man kommer styrket ud af et nederlag, blev jeg brugt som ekspert. Her kom jeg bl.a. med syv gode råd til at håndtere en afvisning. Du kan læse en del af artiklen her.

Igennem dit liv har du måske erfaret, at du ikke er god nok, stærk nok, køn nok, flittig nok, disciplineret nok, rig nok, høj nok eller måske hurtig nok. Men bare rolig. Du behøver ikke at være nogle af delene. Du er dig, og du er præcis sådan, som du skal være, når du stopper med at sammenligne dig med andre.

Formålet med den danske folkeskole er bl.a. at forberede eleverne til videreuddannelse og give dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med den danske kultur og historie og give dem forståelse for andre lande og kulturer.

Jeg har talt med, studeret og taget ved lære af mange succesfulde mennesker over de sidste 18 år. Jeg har trænet, undervist og hjulpet tusindvis af mennesker med at opnå det, de ønsker sig, ligesom jeg selv har nået en lang række af de mål, jeg selv har sat mig igennem livet.

Da jeg var i midten af tyverne, turde jeg ikke tale med fremmede mennesker. Jeg turde ikke spørge en sød pige, om hun ville med ud på en date og jeg var rædselsslagende ved tanken om, at skulle stå foran en forsamling af mennesker og tale.

Til toppen