Når du undskylder, er det ofte fordi, at du bekymrer dig alt for meget om, hvad andre mennesker tænker. Det kan også være fordi, at du har brug for at give en forklaring på, hvorfor du gør, som du gør, fordi du erfaringsmæssigt ved, at det måske passer med de forventninger, som andre har til dig, eller den situation I befinder jer i.

Der er intet galt i at give en undskyldning til andre, men der er nogle situationer, hvor det er unødvendigt at undskylde for det, du gør. Her får du fem ting, du ikke bør undskylde for:

1. Du skal aldrig undskylde for, at du er den, du er
Alle mennesker er værdifulde og selv om dem, der er omkring dig, de måske ikke kan få øje på den værdi, du har, så betyder det ikke, at den ikke er der. Du er den, du er og når du opdager, at du er ok, som du er, så behøver du aldrig mere at undskylde for at være den, du er.

2. Du skal aldrig undskylde for at sige nej
At respektere sine egne grænser er et tegn på selvrespekt. Ja. Der kan være forskel på, hvad du har lyst til og hvad andre, de mener, at du bør gøre. Når du lytter mere til dig selv, end du lytter til andre, så vi du opdage, at når du siger nej til andre, så siger du ofte ja til dig selv. Derfor bør du aldrig sige undskyld, når du giver andre mennesker et nej.

3. Lad være med at undskylde for dine prioriteringer
Når du starter med at prioritere dig selv, dine drømme og dine mål, vil du opdage, at det giver dig mere overskud og energi. Desværre lever vi i et land, hvor det at prioritere sig selv, det ofte bliver misforstået og sidestillet med det at være egoistisk. Sandheden er dog den, at det kræver energi at være noget for andre. Den energi får du nemmest, når du gør noget af det, du elsker at gøre. Derfor skal du lade være med at undskylde for dine prioriteringer, uanset hvad andre mener om dem.

4. Du skal ikke undskylde for, at du følger dine drømme
Alle mennesker har drømme. Spørgsmålet er bare, om vi tør gå efter dem eller ej. Hvis du har talt med mennesker, der er gode til at opnå deres drømme, har du sikkert opdaget, at de ofte er gladere og mere positive end de fleste andre. At følge sine drømme kræver mod, selvdisciplin og vedholdenhed. Tre ting, som de fleste mennesker undgår, fordi frygten for at mislykkes, den er større, end lysten til at vinde. Når du følger dine drømme, så er du med andre ord en ener, fordi du gør det, som mange andre drømmer om, men som kun ganske få er i stand til at fuldføre. Derfor skal du ikke undskylde for, at du følger dine drømme.

5. Du behøver ikke undskylde, for de valg du træffer

Hver dag tager du en række nye valg og nye beslutninger. Da det kun er dig, der inderst inde kender dine egne holdninger, drømme, mål, ønsker og potentiale, kan det godt være, at det for andre kan virke mærkeligt eller ligefrem uovervejet, når du træffer et valg. Andre mennesker er dog ikke dig og derfor er det ikke sikkert, at de forstår det, du gør... og det behøver de heller ikke. Du skal leve dit liv, imens de skal leve deres. Derfor behøver du ikke at undskylde, for de valg du træffer.Er du enig, eller hvad mener du?

Til toppen