Livet har mange lektioner, som vi hver især skal lære. Imens nogen mennesker laver de samme fejl igen og igen, uden at lære noget af det, så er der syv ting, som mange succesfulde mennesker har prøvet af og som de derfor har valgt, at de aldrig vil gøre igen. Det er:


1. De går ikke tilbage til noget, der ikke har virket for dem før

Uanset om det er et arbejde, en relation til en kunde eller et parforhold, der er stoppet, fordi det ikke fungerede, så ved succesfulde menesker, at der er en grund til, at det stoppede. De ved også, at de ikke kan gå tilbage til det, de kom fra, og forvente at tingene er anderledes end før, uden at de selv gør noget for det.

2. De prøver ikke på at ændre andre mennesker
De fleste af os har på et eller andet tidspunkt i vores liv prøvet at ville ændre på et andet menneske. Problemet ved det er, at du ikke kan få andre mennesker til at gøre noget, de ikke selv har lyst til, men du kan give slip og give dem den frihed, gør, at de kan gøre sig deres egne erfaringer. Det ved succesfulde mennesker og derfor prøver de ikke på at ændre andre mennesker.

3. De tror ikke, at de skal please alle
Som jeg skrev det i bogen Fuck Flinkeskolen i 2012, så er det umuligt at please alle de mennesker, der er omkring os (selv om mange prøver på det). Succesfulde mennesker ved, hvad det er de står for og derfor pleaser de som regel kun dem, som de ved gavner dem selv at please.

4. De gør ikke noget, der kræver, at de skal være en anden, end den de er

I sidste ende står vi kun til ansvar overfor os selv, når vi igennem livet skal vælge og træffe vigtige beslutninger. Jo mere vi lytter til os selv, jo mere vokser vi. Jo mindre vi lytter til os selv og gør ting, der er i modstrid med vores indre værdier, jo mere mister vi os selv undervejs. Derfor gør succesfulde mennesker ikke noget, der kræver, at de er en anden, end den de er, for de ved, at hvis de gør det, så mister de sig selv mere og mere.

5. De samarbejder ikke med mennesker, der ikke skaber resultater
Det er naturligt for de fleste af os at blive tiltrukket af mennesker, der har succes. Der er dog stor forskel på, om et menneske kan skabe nogle målbare resultater, eller om de siger, at de kan det. Det ved succesfulde mennesker og derfor samarbejder de kun med mennesker, der har skabt de resultater, de siger, de kan skabe.

6. De fjerner ikke deres øjne fra det langsigtet mål
Det er så nemt i hverdagen at blive forblændet af de små detaljer, så vi helt glemmer det store overblik - specielt når det handler om at gå efter sine mål. Det ved succesfulde mennesker og derfor holder de hele tiden fokus på deres langsigtede mål.

7. De glemmer ikke, at deres indre tanker er afgørende for deres ydre succes
De fleste af os oplever igennem livet både gode og dårlige ting, ligesom vi alle begår fejltagelser. Der er dog stor forskel på, om vi lader os slå omkuld af de ting, vi oplever, eller om vi børster støvet af skuldrene og fortsætter fremad. Her spiller vores indre tanker en rolle og det er dem, der er afgørende for, om vi i sidste ende får den succes, vi ønsker os eller ej. Det ved succesfulde mennesker og derfor glemmer de ikke, at det er deres indre tanker, der er afgørende for deres ydre succes.

Hvad gør du ikke igen?

Til toppen