Vi ved det godt alle sammen: Der er ingen, der gider at være sammen med nogen, der konstant brokker sig. Det er energidrænende at være i selskab med mennesker, der kun kan fokusere på det negative og alligevel er verden fuld af dem.

Nogen gange er det bare en dårlig vane. For andre er det vigtigt at være “realistisk”, imens der også er dem, der gang på gang tager sig selv i at være negative, selv om de gerne vil ændre det. Hører du til den første eller sidste gruppe af mennesker, så får du her 5 metoder, du kan bruge for at vende de negative tanker om til positive.

1. Adskil den du er - fra det du gør
Ord har en større betydning, end det de fleste mennesker tillægger dem. Mennesker, der er gode tl at fokusere på de negative ting i livet, de bliver ofte betegnet som værende negative af andre. Der er dog STOR forskel på, om du er negativ, eller på om du tænker negativt. Når du adskiller den du er, fra det du gør, vil du opdage, at det bliver nemmere at slippe mange af de negative tanker, du har.

2. Lav dine “problemer” om til “udfordringer”
Som jeg allerede har nævnt det, så har ord en STOR betydning. Alle de ord du bruger, de giver dig forskellige associationer og når du ændrer ordet “problemer” til “udfordringer”, vil du opdage, at selv om situationen er den samme, så er det ofte nemmere at tage imod en udfordring, end det er at løse et problem.

3. Omgiv dig med dine successer
Virkeligheden er den, at livet er fyldt med både gode og dårlige oplevelser. Hos mennesker, der tænker meget negativt, fylder de gode oplevelser dog ikke altid så meget som de dårlige. For at vende de negative tanker til positive, er det derfor en god idé, at du omgiver dig med ting, der minder dig om de gode oplevelser, du har haft. Find dine diplomer frem sammen med dine uddannelsesbeviser, medaljer, billeder, eller hvad du nu har liggende, der er beviser på dine succeser. Hæng dem op og sæt dem op som skærm billede på din telefon eller på computeren, så du minder dig selv om de gode oplevelser, du har med dig i bagagen.

4. Lav et nyt morgenritual

Det er nemt at vågne op om morgenen og starte med at fokusere på de ting, du ikke har fået gjort, eller at brokke sig over de ting, der skal ske i løbet af dagen. Hvis du i stedet for starter dagen med at stille dig selv spørgsmål som: Hvad glæder jeg mig til i dag? Hvad er det bedste, der skal ske i dag? eller Hvad er jeg taknemmelig for?, så vil du opdage, at du fra dag til dag begynder at vende de negative tanker til positive.

5. Stop med at læse alle de dårlige nyheder
Jeg ved ikke, om du selv har bemærket det, men nyhederne i aviser, på internettet, radio, tv osv. er virkelig gode til at fokusere på tragedier og sensationer, der alle har et negativt fokus. En af de bedste ting jeg har gjort for mig selv, det var at opsige mit tv pakke, stoppe med at høre nyheder i radioen og kun skimme overskrifter i de trykte medier og på internettet igennem. Uanset om vi vil det eller ej, så bliver vi påvirket negativt af alle de dårlige nyheder, der sendes ud hver dag i medierne. Så når du stopper med at læse alle de dårlige nyheder, vil du opdage, at dit fokus begynder at ændre sig, fordi du ikke får alle de negative input fra medierne.

Vil du ha' en positiv attitude, der holder, så klik her og læs mere om mit online kursus: Få en powerfuld positiv attitude.

Til toppen