Vi lever i paradoksernes tid. Aldrig har vi haft så mange penge imellem hænderne, som vi har i øjeblikket, vi har vundet titlen som verdens lykkeligeste befolkning flere gange og alligevel er der flere og flere, der går ned på grund af stress, press og mangel på energi.
Det er længe siden, vi har lært, at hvis vi har problemer, så spiser vi bare en pille, eller også tager vi en tur til psykologoen, psykiateren eller en omgang mindfulness eller yoga, så vi kan komme tilbage på sporet igen.

Men det er ikke altid så effektiv, som det lyder. Var det det, havde vi ikke de problemer, som mange kæmper med i dag. I bestræbelserne på at leve det gode liv, som pengene og vores velfærd giver os mulighed for, har vi glemt det væsenlige: Os selv!Hverken lægen, psykologen, psykiateren, mindfulness træneren, yoga læren (eller hvem vi nu opsøger), kan få os tilbage igen på sporet. De kan gives os piller, gode råd og vejledninger og øvelser, vi kan følge, men der er INGEN af dem, der kan mærke, hvad der sker inde i os, og hvad vi har brug for. Det kan vi kun selv.Når vi gør det, så ved vi, hvad der er det rigtige for os at gøre. Vores intuition fortæller os, hvornår det er tid til at arbejde, om vi har brug for at slappe af og hvornår vi skal fyldes op med energi, så vi ikke bliver drænet.

Det er i virkeligheden ikke så svært, som mange tror det er. Ligesom med alt andet her i livet, kan det læres, ligesom det kan trænes, så vi igen har kontakten til os selv, men de fleste prioriterer det ikke. I stedet for jagter de pengene og velfærden, imens de går på kompromis med sig selv igen og igen.Hvis du ikke er i kontakt med dig selv, kommer du altid til at kæmpe. Hvis du ikke følger dit hjerte og din intuition, kommer altid til at mangle energi og motivation, fordi du ikke gør det, du inderst godt ved, der er det rigtige for dig at gøre.Så hvis du ofte føler dig træt, presset eller stresset er det ikke altid fordi, du har lavet for meget. I mange tilfælde er det fordi, du har brugt alt for lidt tid på at gøre de ting, der giver dig gnisten og gejsten tilbage i øjnene.

Til toppen