Der er ikke noget tidspunkt i menneskehedens historie, hvor der har været lige så store forandringer, som dem vi har været igennem fra andenverdenskrig og indtil i dag. Mange af de ting vi tog for givet for bare få år siden har ændret sig.


Dagligdagsrutiner som det at læse aviser, blade og magasiner eller at se tv og høre radio, var noget, der før skete i hvert sit fysiske medie. I dag er det hele smeltet sammen med vores kalender, ur, lommeregner, kamera og kreditkort på små håndholdte mobiltelefoner, hvor vi har adgang til det hele på en gang.

Midt i det hele står vi så hver især, imens vi prøver at forholde os til de forandringer, der sker. Vi prøver at følge med, så godt vi kan. Vi tilpasser os og forandrer os, imens verden ændrer sig mere og mere fra dag til dag. Forandringer er ikke længere bare en del af vores liv. Det er blevet noget, vi dagligt skal forholde os til i vores hverdag, uanset om vi synes om det eller ej - og det ser ikke ud til, at det stopper lige med det samme.

De mange forandringer og muligheder gør, at flere og flere virksomheder og helt almindelige mennesker, får svære og svære ved at finde ud af, hvad der er det rigtige for dem at gøre. Det bliver svære og svære at træffe de rigtige beslutinger og valg, for det der er det rigtigt at gøre i dag, det kan vise sig at være forkert imorgen.

Derfor er vi nået til et punkt, hvor vi hver især må gøre op med os selv, om det er de konstante forandringer omkring os, der skal styre vores liv, eller om det er os, der skal styre dem.

Er det forandringerne, der styrer os, bliver vi som et blad, der hvirvler rundt i vinden. Vi hvirvler rundt i den retning, som vinden blæser uden noget fast ståsted, imens vi følger vores daglige rutiner, uden at fokusere på de omkostninger, det har for os på lang sigt.

Hvis vi i stedet for stopper op og mærker efter inde i os selv, lytter til vores intuition og følger den, når forandringerne sker, så har vi os selv med hele vejen. Når vi gør det, får vi mere ro, vi kommer mere i balance med os selv, så det bliver lettere at navigere rundt i verden. Når vi er i balance, bliver det nemmere at tage de rigtige beslutninger, fordi vi er fast forankret i os selv. Derfor ved vi, hvem vi er, hvad det er, vi vil og hvor vi er på vej hen.

Spørgsmålet er, om du tør skrue ned for tempoet - og have tillid til det du mærker i dig selv?

Til toppen