I årene før finanskrisen nød mange af os godt af de gode tider. For mange blev det til flere penge og et fokus på det psykiske arbejdsmiljø, der gjorde, at flere og flere virksomheder begyndte at prioritere og bruge penge på at forbedre medarbejdernes ve og lev.

I årene efter finanskrisen blev der skåret ned de fleste steder. Det betød mindre løn for mange og et mindre fokus på det psykiske arbejdsmiljø, end det man havde gjort årene før.

I dag står vi så med en lang række medarbejder, der skal løbe hurtigere og hurtigere, imens de producere mere end tidligere. Mange af dem skal forholde sig til nye arbejdsgange, nye teknologier, sammenlægninger af firmaer, sammenlægninger af afdelinger og meget andet, så deres firma kan blive ved med at være konkurrencedygtige og tjene flere penge.

Den logiske konklusion i mange virksomheder (og mange steder i den offentlige sektor) er, at hvis der skal producere mere, så skal vi være mere omstillingsparate og løbe hurtigere og hurtigere. Problemet er bare, at der er en fysisk grænse for, hvor stærkt vi kan løbe. Der er en grænse for, hvor meget energi vi hver især har og hvor hurtigt, vi kan omstille os, hvis vi hver dag løber rundt med tungen ud af munden, for at vi kan følge med.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at flere og flere føler sig stresset i hverdagen. I mit arbejde som foredragsholder og underviser møder jeg flere og flere mennesker, der føler sig udbrændte, og som ikke har tid til at slappe af. For mange af dem er det blevet en vane at have travlt, ligesom flere af dem arbejder i et miljø, hvor man ser skævt til dem, hvis de tillader sig at holde frokost eller pauser i løbet af dagen.

Løsningen med at løbe hurtigt er en dårlig løsning. På kort sigt ser den måske ud til at virke, men i det lange løb, holder den ikke. Det, der derimod virker er, at vi selv tør stopper op og mærke efter i os selv, hvordan vi har det. Du kan ikke forvente, at din chef eller leder gør det for dig. Det ville være rart, hvis de gjorde, men mange har alt for meget fokus på de penge, ordrer og deadlines, de har i deres pipeline, end de har fokus på de mennesker, der arbejder for dem.

Der kan tjenes mange penge på at sørge for, at medarbejderene har ro og at de har balance i sig selv. Når de gør det, kan de meget nemmere navigere rundt i en verden, der konstant er i forandring. De kan lettere mærke sig selv, tage de rigtige beslutninger og sige til og fra.

Er du selv leder, er det derfor din opgave at tale med dine medarbejdere om, hvordan deres energi er, når de møder op på arbejdet. Find ud af om de føler sig klar og fokuseret i deres tanker, eller om de føler sig presset og stresset, så de ikke brænder sig selv helt ned til sokkeholderne

.

Lige nu og her har vi brug for ledere, der tør bringe spirituelle elementer som intuition, energi og det at følge sit hjerte meget mere ind i deres ledelsesstil. Når vi leder fra hjertet, og vi følger vores intuition, samtidig med at vi opfordrer andre til at gøre det sammen, vil vi opdage, at den energi vi kan skabe sammen med vores kollegaer gør, at vi hver især bliver mere og mere produktive - uden at vi behøver at løbe livet af os selv.

Hvis vi kun fokuserer på pengene, er det et spørgsmål om tid, før vi ender med at slagte den gyldne gås, før den lægger det næste guldæg. Hvis vi derimod giver os tid til at passe og pleje den, kommer den til at lægge mange flere æg til os i fremtiden.

Er du klar til at tage springet, så lad os mødes til Følg dit hjerte Intensive | 2018 i Herning eller i Hillerød.. eller kig forbi til en coachingsession når du har plads i kalenderen.

Til toppen