Vi lever i en tid med store forandringer. Den tid hvor vi kunne få et arbejde og tro, at vi kunne blive i den samme arbejdsfunktion og lave de samme ting i 25 år uden forandringer, er for længst forbi.

Forandringerne er kommet for at blive, og derfor er det ikke mere et spørgsmål, om vi ønsker dem eller ej. Det er et spørgsmål om, hvor godt vi hver især er klædt på til at håndtere dem.

Det er helt almindeligt i et samfund som det danske, at man både i det offentlige og på det private arbejdsmarked beslutter sig for at lave ændringer, der kan være med til at forøge indtjeningen ved f.eks. at:

- Indføre nye arbejdsgange
- Sammenlægge flere afdelinger
- Ansætte færre medarbejdere til de samme arbejdsopgaver
- Indføre nye computersystemer
- Ansætte mange medarbejdere over en kort periode
... bare for at nævne nogle få.

Det i sig selv er fantastisk, når man gør det - og det virker. Udfordringen ved det er bare, at mange af dem der står midt i forandringerne, de ikke bliver klædt på til at håndtere de forandringer, der kommer.

Mange prøver at klare sig igennem forandringerne så godt som de kan, men løsninger er alt for ofte, at de løber stærkere og stærkere, imens de presser sig selv mere og mere. Istedet for at stoppe op og mærke efter, om de overhovedet har forudsætningerne for at kunne klare det.

Istedet for at kommunikere ud hvad der kræves af dem, og istedet for at give dem værktøjer og de forudsætninger, der kan få dem nemmere igennem den periode, hvor forandringerne står på, så X’er man mange steder fingrene og håber, at det hele nok skal gå.

Det svarer til at låne sin nye bil ud til en teenager, der aldrig har siddet bag rattet på en bil. Man regner med at bilen kommer hjem i god stand, uden af forberede personen på, hvad der sker, når man er ude blandt andre trafikanter. Man fortæller ikke, hvad der sker, når man trykker på speederen, hvordan bremseren fungerer og om forskellen på at køre en tur med blikke ud af forruden istedet for at se ud af bagruden.

Ja, der er altid nogle bump på vejen, man ikke altid kan forudse, og der er altid nogen, der nok skal komme igennem turen i live, men mange kører usikkert derudaf, imens de føler sig presset til at køre stærkere, selv om det er en vej, de ikke har været ude på før.

Ofte ved de ikke, at forandringer som regel er turbulente i starten, indtil de er indførte og at det derfor kræver ro, fokus, vedholdenhed, nye vaner og en accept af, at den måde man før har arbejdet på, den bliver ændret til noget nyt og (måske) noget bedre.

Det er helt naturligt at reagere på de forandringer, vi hver især møder igennem livet. Specielt hvis det ikke er nogen, vi selv har valgt.

En af de største fejl du kan begå, det er at tro, at din arbejdsgiver tager ansvaret for, om du kommer hel igennem det. Det er fantastisk, hvis de gør det, men mange steder gør man det ikke, og hvis man gør det, så sker det ofte først, hvis der opstår problemer undervejs, eller hvis der begynder at komme (for) meget modstand fra medarbejderne.

Derfor er det dit ansvar at passe på dig selv. Det er din opgave at mærke efter i dig selv, hvornår nok er nok, så du ikke løber så stærkt, at det ender med at gå ud over dit helbred.

Ved du ikke, hvordan du gør det, så læs bogen Følg dit hjerte hvor du får de syv trin, der får dig tilbage i balance igen, så du står fast i dig selv, når forandringens vinde blæser... eller vær med i Hillerød den 15-16. september, hvor jeg for sidste gang i år afholder Følg dit hjerte Intensive | 2018.

Til toppen