Ledelse med hjertetDer var engang, hvor en leder var den, der havde autoriteten, og som ledte andre ved at fortælle dem, hvad de skulle gøre. I dag ved vi, at ledelse kommer indefra, uanset hvilken titel eller autoritet man har.

Den tid er forbi, hvor man kun fokuserede på målsætninger, økonomi og regneark, imens man pressede sine medarbejdere til at løbe hurtigere og hurtigere. De forandringer der sker i verden sker så hurtigt, at hvis vi skal gøre os nogle forhåbninger om at følge med, så er det MÅDEN, vi leder os selv og andre, der skal ændres.

En god leder kender vejen, går vejen og viser andre hvilken vej de skal gå, men i en verden der forandrer sig hurtigere end nogensinde før, er det en ny type ledere, der er brug for. Det der er rigtigt i dag kan vise sig at være forkert i morgen, og derfor er der brug for ledere, der finder den vej, de skal gå, imens de går. Ledere der er fleksible og som er så meget i kontakt med dem selv, at de følger deres hjerte og deres intuition, samtidig med at de hjælper andre med at gøre det samme.

Derfor er der brug for ledere, der tør tage spirituelle elementer som energi, intuition og det at følge sit hjerte meget mere ind i deres ledelsesstil. Jo mere vi lytter til vores intuition, og jo mere vi følger den, jo mere har vi os selv med i de beslutninger, vi tager, i stedet for at vi lader os styre at vores tanker eller af normer, trends og vaner.

Hvis vi i stedet for kun at se på vores egne eller på medarbejdernes handlinger, starter med at fokusere på den måde vi energimæssigt er bygget op, og på den måde vi tænker, så kender vi forudsætningerne for det arbejde, der skal udføres, INDEN vi begynder at tænke på, hvor meget der skal arbejdes, og hvordan der skal arbejdes. Når vi ved det, så kender vi ikke bare forudsætningerne, men vi kender os selv bedre. Derfor ved vi, hvordan vi kan arbejde, hvad vi skal gøre for at passe på os selv, og vi står fast i os selv, uanset om verden omkring os forandrer sig eller ej.

Hvis du som leder ikke står fast i dig selv, har du svært ved at mærke, hvad der er det rigtige at gøre, og derfor kommer du med tiden mere og mere ude af balance med dig selv. Du begynder at tænke mere i stedet for at mærke efter, du bliver langsomt drænet for energi, imens du prøver at rationalisere dig frem til en løsning på de udfordringer eller problemer, du står overfor.

Hvis du i stedet for sørger for, at der er flow i dine energier, så kan du nemmere ændre de tanker, der ikke gavner dig, fordi du er mere i kontakt med dig selv. Når du er det, bliver det ikke kun nemmere at lede dig selv, men det bliver også nemmere at lede andre, fordi du kan mærke, hvad der er det rigtige at gøre.

Fremtidens ledere fokuserer på dem selv og deres medarbejdere, FØR de fokuserer på deres mål. Det ene udelukker ikke det andet, men det ikke altid nok, at du kender vejen og fokuserer på målet, retningen og det resultat, du er ude efter, hvis det er dine handlinger, tanker eller energier, der gør, at du ikke når dem. Det hele hænger sammen, og det er først, når du kombinerer de tre ting med hinanden, du begynder at få de resultater, du er ude efter. Når du gør det, leder du ikke kun med hovedet, men du leder også dig selv og andre med hjertet.

Har du brug for hjælp til din egen udvikling som leder, har jeg mere end 20 års erfaring med ledelsesudvikling. Du kan læse mere om min indgangsvinkel til ledelseudvikling her, eller du kan booke en personlig coachingsamtale eller et coachingforløb med mig her.

Til toppen